Een osteopathische behandeling

Een osteopatisch onderzoek en behandeling duurt ca driekwartier tot een uur.  De behandeling begint met een onderzoek van het hele paard. Voor het onderzoek is het van belang dat de vacht van het paard droog en schoon is. Onderzoek en behandeling zijn met elkaar verbonden. Wanneer er een osteopatisch probleem wordt gevonden, wordt dit meteen behandeld. Een osteopaat gebruikt uitsluitend haar handen.  Paarden accepteren de technieken over het algemeen zonder problemen. Het is juist van belang dat het paard gaat ontspannen bij de behandeling. Een rustige omgeving en tijdstip is dan ook aan te raden op het moment van de behandeling.


Het paard wordt tijdens de behandeling in het geheel bekeken en is het mogelijk dat er naast de osteopatische behandeling gekozen kan worden voor een extra ondersteuning met medical taping, chinese acupunctuur en advisering in voedingsmanagment.

Na de behandeling
Omdat een osteopatische behandeling een behoorlijke impact heeft op een paard is het belangrijk dat het paard enkele dagen tot een week rust heeft. Dus geen training of wedstrijd, maar mag wel lekker in de wei of stappen aan de hand. Dit is nodig om het lichaam te laten herstellen na een behandeling.
Sommige paarden zijn de eerste dagen stijf of hebben spierpijn, andere voelen zich gelijk na de behandeling veel beter. Hoe snel het werk kan worden opgebouwd is afhankelijk van de reactie van het paard op de behandeling.

Tarieven

 95,-  exclusief reiskosten.